
February 9, 1996 
 
Robert L. Nutt, Esq. 
Ropes and Gray 
One International Place 
Boston, MA  02110-2624 
 
RE: Construction of Part 91  
 
Dear Mr. Nutt: 
 
This is in response to your letter of January 30, 1996, in 
which you requested my views on a proposed air operation of 
an executive aircraft under FAR Part 91, in particular 
section 91.501. 
 
You indicate that executives of a company, which leases and 
operates an aircraft in its business, would like to use the 
aircraft from time to time for personal travel, which would 
include the travel of spouses and children.  You ask to what 
extent could the executives reimburse the company for such 
personal use of the aircraft under section 91.501(b)(5). 
 
In my view, no payment may be made by the executives for 
personal use of the aircraft under section 91.501(b)(5). 
 
Section 91.501(b)(5) only permits reimbursement for carriage 
within the scope of, and incidental to, the business of the 
company.  As this travel is not business travel, section 
91.501(b)(5) would not apply.  In essence, these would be 
flights operated by the company for the operator's own 
personal transportation or for the transportation of guests of 
the company.  No charge is permitted for such carriage under 
sections 91.501(b)(4) or (5). 
 
Your second question is whether a time-sharing "agreement" 
must be a written agreement and, if so, whether it must be 
filed with the Aircraft Registration Branch, Technical 
Section, in Oklahoma City. 
 
Under section 91.501(c)(1), a "time-sharing agreement" means an 
arrangement whereby a person leases his aircraft with flight crew 
to another person.  Under section 91.23(a) of the Federal Aviation 
Regulations, a lease of a U.S. registered larqe civil aircraft 
shall be in writing and, mailed within 24 hours of its execution to 
the Technical Section in Oklahoma City. 
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Therefore, if the aircraft in question is a large aircraft (i.e., 
more than 12,500 pounds maximum certificated gross weight), a 
written lease is required, and it must be filed as indicated 
above. 

Sincerely 

GEORGE L THOMPSON 
Assistant Chief Counsel 
 


