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3426 N. Sonoran Hills
Mesa, AZ 85207

Dear Mr. Hartman:

Office of the Chief Counsel 800 Independence Ave., S.W.
Washington, D.C. 20591

You ask whether your proposal to form a network among individual private plane owners,
(none of which are private flight department companies), to provide transportation to each
other, at no charge except accrued mileage, for related and unrelated business purposes of
the flight, would qualify as the type of operation permitted under 14 CFR section
91.501(b)(5) and obviate the need to obtain an FAA operating certificate under 14 CFR Part
119.

Section 91.501(b)(5) is available for use by a company, or a parent or subsidiary ofthe
company. Your proposed network of individual plane owners is not a company, or a
parent or subsidiary of a company, and would not be eligible for the 91.501(b) exception.

Second, you ask whether an interchange agreement under 91.501(c)(2) would allow your
"network" of private plane owners to operate under 14 CFR part 91. Section 91.501 (c)(2)
defines interchange agreement, however, section 91.501 (b)(6) is the operating rule
governing interchange agreements. It states that "operations that may be conducted under
the rules in this subpart instead of those in parts 121, 129, 135 and 137 of this chapter when
common carriage is not involved, include ... the carriage of company officials, employees
and guests of the company on an airplane operated under a time sharing, interchange or joint
ownership agreement as defined in paragraph (c) ofthis section." Since your proposal
involves a network of individual plane owners rather than a company, an interchange
agreement is not an appropriate vehicle.

Trade associations, aviation lawyers, or other individuals may be able to provide you with
helpful information in this area, or assist you in developing a vehicle that meets your needs.
We have also enclosed three previous letters oflegal interpretation which you may find
helpful. This office does not provide assistance in creating business arrangements that meet
the requirements of sections 91.501(b)(5) and (6).



This response has been prepared by Cecile O'Connor, Attorney in the Regulations Division
of the Office of the Chief Counsel. If you have additional questions regarding this matter,
please contact us at your earliest convenience at (202) 267-3073.

Sincerely,

~~:WJ
Rebecca B. MacPherson
Assistant Chief Counsel for Regulations
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