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Dear Mr. Reeves:

This letter is in response to your request for interpretation of 14 C.F.R. § 121.1007,
pertaining to hazardous materials training records, that we received on July 14,2009. You
asked whether § 121.1007 requires certificate holders to keep records of hazardous materials
training provided to crewmembers.

You contend that § 121.1007 (a) does not require hazardous materials training records be
kept for crewmembers because the text of the regulation requires that records of training be
kept for "each person who performs or directly supervises a job function specified in §
121.1001(a)," and does not specifically mention crewmembers. You contrast this with
§ 121.1003(b) which states that certificate holders must provide hazardous materials training
to each "crewmember and person performing or directly supervising" certain job functions
involving transportation of hazardous materials.

We do not agree with your interpretation of the regulation. Section 121.1007(a) requires
that "training records must be kept for direct employees of the certificate holder, as well as
independent contractors, subcontractors, and any other person who performs or directly
supervises [certain job functions involving transportation of hazardous materials] for or on
behalf of the certificate holder." Although § 121.1007(a)'s text does not specifically state
"crewmember," it follows that acrewmember may be the certificate holder's direct
employee, independent contractor, or subcontractor. Ifnone of those, then that crewmember
performing the duties for the certificate holder would certainly fall into the regulation's "any
other person" catch-all provision. See 14 C.F.R. § 1.1 (establishing that "person" may be
defined as "an individual" for purposes of FAA regulations).

Accordingly, to the extent that a crewmember performs any of the job functions or direct
supervisory responsibilities specified in § 121. 1001(a), the crewmember must be trained to
perform those functions, and the certificate holder must keep records of that training
pursuant to § 121.1007.
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This response was prepared by Dean Griffith, Attorney in the Regulations Division ofthe
Office of the Chief Counsel, and was coordinated with the Office of Security and Hazardous
Materials, and the Air Transportation Division of Flight Standards Service. Please contact
us at (202) 267-3073 if we can be of further assistance.

Sincerely,

Re:i;:e~~
Assistant Chief Counsel for Regulations, AGC-200


	page1
	titles
	NOV 1 2 2009 


	page2

