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Dear Mr. Rourke:

Office of the Chief Counsel 800 Independence Ave., S.W.
Washington, D.C. 20591

This letter responds to your follow-up question to the interpretation issued to you on
February 2, 2009 concerning Title 14 of the Code of Federal Regulations § 91.205(d)
(14 CFR § 91.205( d». That interpretation addressed the applicability of § 91.205( d) to
experimental and amateur-built aircraft.

You now question "whether a non- TSO electronic flight display, which is approved for IFR
flight in other Special Airworthiness Category aircraft (experimental, light sport) can be
installed for the same purpose in a Special Airworthiness-Primary Category aircraft?"

Since the electronic flight display you wish to install in a primary category aircraft
introduces-a major change in-that aircraft's type design, (ou must apply for and-receive a ~~_,." ._
supplemental type certi ficate (STC) for that installation. Section 21.115 specifies that the
altered product must meet the requirements of § 21.101. Under § 21.101, applicants for an
STC must demonstrate that the changed product complies with the airworthiness
requirements applicable to the category of the product in effect on the date of the application
for this change and with parts 34 and 36 of this chapter.2 An electronic flight display is not
approved for installation in a primary category aircraft simply because it was permitted to be
installed in an experimental category aircraft. You will have to receive FAA approval for
the installation of the flight display regardless of whether the equipment conforms to a
technical standard order.

This letter responds to your question in a general nature. In reviewing this matter, we see
that you have already filed with the Atlanta Aircraft Certification Office (ACO) and FAA
Small Airplane Directorate for an STC to allow the installation of an EFD in a primary
category aircraft. (The Atlanta ACO requested additional information and to date, has not
received any response from you.) In addition, you have a pending petition for rulemaking to

I 14 CFR § 21.113 provides, in part, that any person who alters a product by introducing a major change in
type design, not great enough to require a new application for a type certificate under § 21.19, shall apply to
the Administrator for a supplemental type certificate.
2 14 CFR § 2 I.1 0 1 does provide exceptions to the requirements of paragraph (a). However, this interpretation
respondsto the generalapplicabilityof § 21.101,asyour letterdidnot specifythe specificaircraft.



permit such installation. The FAA's Certification Procedures Branch has advised us that
they will be responding shortly to your petition for rulemaking on this issue.

This response has been coordinated with the General Aviation Airworthiness Division,
AFS-300, and the Certification Procedures Branch, AIR-l 10. If you have any questions,
please contact Ms. Lorelei Peter at 202-267 -3134.

Sincerely,

6i;:.?(~-------
Assistant Chief Counsel for Regulations, AGC-200
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