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Mr. Brad Marcum
9010 Gothic Drive
Universal City, TX 78148

Dear Mr. Marcum:

Office of the Chief Counsel 800 Independence Ave., S.W.
Washington, D.C. 20591

This letter is in response to your request for interpretation dated April 6, 2010 regarding the
meaning of the term "crewmember" in the context of 14 c.P.R. § 9I.307(c) and whether it is
different than a required crewmember.

Section 9I.307(c) requires that persons other than crewmembers wear approved parachutes
if certain high-bank or high-pitch maneuvers are intentionally performed in an aircraft. A
crewmember is "a person assigned to perform duty in an aircraft during flight time." 14
C.P.R. § 1.1. Thus, § 9I.307(c) does not apply to persons assigned to perform duty in an
aircraft during flight time.

This response was prepared by Dean Griffith, Attorney in the Regulations Division of the
Office of the Chief Counsel, and was coordinated with General Aviation and Commercial
Division of Plight Standards Service. Please contact us at (202) 267-3073 if we can be of
further assistance.

Sincerely,

Re~:i::-~
Assistant Chief Counsel for Regulations, AGC-200
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