REDAC Human Factors Subcommittee Meeting Winter/Spring 2024

March 26-27, Washington DC (FAA HQ)

AGENDA

DAY 1 Tuesday, March 26

Time (ET)	Торіс	Presenter
9:30 (30 min)	Welcome / Introductions	Eric Neiderman, FAA Tech Center Deputy Director Barbara Holder, Embry Riddle Aeronautical University, HF Subcommittee Chair Bill Kaliardos, FAA, Designated Federal Official, HF Subcommittee
10:00 (30 min)	FAA Update on Aviation Safety R&D strategy	Bruce DeCleene , FAA, Director, Office of Senior Technical Experts
10:30 (15 min)	Break	
10:45 (60 min)	FAA flight deck HF research, "core" portfolio	Chuck Perala , FAA, Flight Deck Core HF Research Portfolio Manager
11:45 (75 min)	Lunch Break	
1:00 (15 min)	FAA budget briefing	Tennille Blackwell / Tom Kelly, FAA, RE&D Budget Formulation Manager
1:15 (45 min)	FAA Flight deck HF research, NextGen portfolio	Chuck Perala , FAA, Flight Deck Core HF Research Portfolio Manager (on behalf of Victor Quach)
2:00 (15 min)	Break	

2:15 (60 min)	Last meeting's Findings and Recommendations	All
3:15 (15 min)	Break	
3:30 (30 min)	FAA Weather-Technology in-the-Cockpit (WTIC) research update (focused on HF)	Ian Johnson, FAA, HF Lead, WTIC
4:00 (30 min)	New Recommendations Discussion	All
4:30	Adjourn	All

DAY 2 Wednesday, March 27

Time (ET)	Торіс	Presenter
9:30 (15 min)	Welcome / recap	All
9:45 (45 min)	FAA air traffic HF Research, NextGen	Karl Kaufmann, FAA, Air Traffic HF Research Portfolio Manager
10:30 (15 min)	Break	
10:45 (60 min)	FAA air traffic HF Research, "Core"	Karl Kaufmann , FAA, Air Traffic HF Research Portfolio Manager
11:45 (75 min)	Lunch Break	
1:00 (30 min)	Overview of the Center of Excellence on Technical Training and Human Performance (focused on HF)	Karen Callihan, FAA, CoE TTHP Program Manager
1:30 (30 min)	New Recommendations Discussion	All
2:00 (15 min)	Break	
2:15 (45 min)	Sampling of NASA aviation HF research	Cheryl Quinn , NASA, Deputy Director for the Airspace Operations and Safety Program (AOSP)
3:00 (15 min)	Break	· · · ·

3:15 (45 min)	Sampling of MITRE aviation HF research	Chris DeSenti , MITRE, Manager Transportation Infrastructure, Spectrum, and Cyber Evolution
4:00 (30 min)	New Recommendations Discussion	All
4:30	Adjourn	All