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July 31, 1997 

Frank L. Polk, Esq. 
McAfee & Taft 
Two Leadership Square, 10th Floor 
211 North Robinson 
Oklahoma City, OK 73102-7101 

Dear Mr. Polk: 

Mike i, ;onroney 
Aerona..1t1cal Center 

Spare Parts 
(Your File No. 30902\900) 

P.O. Box 25082 
Oklahoma City, Oklahoma 73125 

This responds to your letter of July 25 in which you state, 
"Assuming a spare parts lease otherwise complies with the Act, we 
request your opinion as to the following: 

1. Whether a lease between a U.S. citizen, as lessor and a 
foreign air carrier as lessee, which covers spare parts 
maintained by or for such foreign air carrier, is a recordable 
instrument under the Act." 

We conclude, as you have, that a Canadian air carrier which does 
not hold an U.S. air carrier operating certificate issued under 
49 U.S.C. 44705, is not an air carrier for purposes of 49 U.S.C. 
44107(a) (2) (D). Therefore, it is our opinion that a lease which 
covers spare parts maintained by or for such a foreign air 
carrier is not a recordable instrument. 

Although foreign air carriers are issued operations 
specifications by FAA under 14 C.F.R. §129.11, they are not 
certificated by FAA. 

~Joseph R. Standell 
~/' Assistant Chief Counsel 

Aeronautical Center 


