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William L. Teague, Esq. 
Crowe & Dunlevy 
1800 Mid-America Tower 
20 North Broadway 
Oklahoma City, OK 73102 

Dear Mr. Teague: 

Mike Monroney 
Aeronautical Center 

Auxiliary Power Units ("APUs") 

P.O. Box 25082 
Oklahoma City, Oklahoma 73125 

This responds to your letter of December 8, 1999, in which you 
request our opinion as to whether security agreements, which 
identify auxiliary power units ("APUs") which are not capable of 
powering 7 50 rated takeoff power engines are recordable. You 
telephonically represent that the situations referenced in 4 9 
U.S. 44107(a) (2) (C) and (D) are not applicable to the APUs. 

As we discussed, the only possible basis for recording would be 
as it relates to "a specifically identifiable aircraft engine 
having at least 750 rated takeoff horsepower or its equivalent." 
49 U.S.C. 44107 (a) (2) (A). Since your letter stipulates that the 
APUs ( even if they were to be considered engines by reason of 
their association with the powering of engines) do not meet the 
7 50 rated takeoff power threshold, I conclude that 4 9 U.S. C. 
44107 (a) (2) (A) is inapplicable and the APUs are not recordable 
with FAA. 

Sincerely, 

Counsel 

cc: 
AFS-751 


