farei: 15, 1934

Fr. Dick P. Peojles
2432 U.8. Hwy. 19

c/o Tropical realiy
Holivay, FL 34681

Dear Mr. Peoples:

Your letter of Harch %, 199G, has been refecrsd $o0 chis vitlve Lor
review. I am the Assistant Chief Counszl {or the Aeronautlical Centul,

argd provide legel dvice to the FAA Aircrait Reyistry.

Your specific question is, °Is recordation of an altplane kransfer with
the PAA precequisite to legal transfer?” fnswer, oo At 49 U.S.C. 1400,
tie Foderal MAviation Act states Lhat the valicity of any insirusent
eligivde for recording ursier the it (such &3 the bill of ssle you reler
to) shall be governed by the lawe of the state in which such instruent
is velivered, lHowever, you sbould algo be avare OF L0e pronoundeskdit OF
the Uniteu States sSuprase Court in Rk V. Suachett, 4072 U B, 406, that
a cunveyonce, sdch as the Lill of sale, is nol binuing on Lhipd perties
uniess amd until it 18 recorded with the FAA wwer 49 U.8.C. 1403,

We do not fully undepstand the fact situation you stated in yuur letter
in that if the DIl of sale was not recorded with the TAb, Lt wes
retained by & benker, how has {(if be Lhas) the purchaser registered the
aircraft with the FAR, sine the bill of sale would be inoispensalie in
supporting his Application for Registration. ‘There seems ©o have Leen
sone evidence of ownership in the purchaser, filed with the FAA, since
you state the banker was able to @ob a new mwrbyage on the aliorast
pecorded, aixl thet would oot ordivesrily be peradited without reaistration
in tie naige O LHC NEW OWIRIG.

A stated, we are not sure that all the facus have Leen preseutad Lo s,
but hope tihis 18 of some help.

Bincerely,

Jusepy R, Standell
Asgistant Chief Coungel -
for the Aeronauticael Ceniter

% | Lo

Bysr R, Bruce Carter
Attorney Aaviesr

c:c::‘ Myrt Hales, Esg.
200 Julia Street
Dol Lk 71169
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